Hallo Big Daddy!
Selbst ist der Mann!
ENGLISH MUFFINS
Ingredients
2 teaspoons active dry yeast
1/2 teaspoon sugar
1 cup warm water
1/2 cup warm milk
2 1/3 cups bread flour
2/3 cup all-purpose flour
1 teaspoon salt
corn meal
Directions
In a small bowl, place yeast, sugar and half the water. With a fork, whisk until yeast is dissolved and cover with a towel for at least five minutes. Mixture should start to foam. Add remaining water and milk and cover for another five minutes.
In a large bowl, combine flours and salt. Add in yeast mixture. Gently mix ingredients, until just combined. Pour onto lightly floured work surface and knead for up to 8 minutes. You can also use a standing mixer and dough hook. Dough will be very soft.
Place dough into a lightly greased bowl and cover with plastic. Allow to double in size, at least 90 minutes.
Turn the dough out of the bowl onto a lightly floured surface and gently deflate. Roll into a rope at least one inch thick. You'll want no more than 8 or 9 pieces from the dough. Roll each piece into a ball and roll in cornmeal. Place on a baking sheet and top with a second baking sheet for a second rise, about 20 minutes.
When ready to cook, heat a griddle or cast-iron skillet over medium heat. Lightly grease with oil.
Allow to cook on first side for about 10 minutes till golden. Turn and cook for about the same amount of time. Place cooked muffins in a tea towel to keep warm.
Habe auch noch ein deutsches Rezept gefunden, wo allerdings das Maismehl fehlt!
Englische Muffins
7 g Trockenhefe
1/2 Tl. Zucker
1 Tl. Mehl
4 El. Warmes Wasser
350 g Mehl zusaetzlich
1 Tl. Salz
330 ml Milch lauwarm
1 Ei leicht verquirlt
40 g Butter zerlassen
Zubereitung:
Zwei Bleche von 32 x 28 cm Groesse leicht mit Mehl bestaeuben. Hefe, Zucker,
Mehl und Wasser in einer kleinen Schuessel glattruehren. Mit
Frischhaltefolie bedeckt etwa 10 Minuten ruhenlassen, bis die Mischung
schaumig ist. Zusaetzliches Mehl und Salz in eine grosse Schuessel sieben.
Eine Vertiefung in die Mitte druecken, Milch, Eier, Butter und Hefevorteig
hineingeben. Mit einem Messer zu einem weichen Teig verarbeiten. Teig auf
einer leicht bemehlten Arbeitsflaeche in etwa 2 Minuten geschmeidig kneten.
Zu einer Kugel formen, in leicht geoelte Schuessel legen. Mit
Frischhaltefolie bedecken und an einem warmen Ort etwa 1 1/2 Stunden
stehenlassen, bis der Teig gut aufgegangen ist.
Backofen auf 210 Grad vorheizen. Teig noch einmal 2 Minuten durchkneten und
1 cm dick ausrollen. Kreise von 8 cm Durchmesser ausstechen, auf die
vorbereiteten Bleche legen. Bedeckt noch einmal 10 Minuten an einem warmen
Ort ruhen lassen. Muffins 8 Minuten backen, wenden, von der anderen Seite
ebenfalls 8 Minuten backen.